Επιλέξετε τον κατάλληλο απορροφητήρα για το χώρο σας.
Η επιλογή της κατάλληλης απορρόφησης εξαρτάται από το μέγεθος της κουζίνας και το είδος/συχνότητα του μαγειρέματος. Η ικανότητα απορρόφησης εκφράζεται σε m³/hr και αντιπροσωπεύει την ποσότητα του αέρα που ο απορροφητήρας είναι ικανός να απορροφήσει σε λειτουργία μέγιστης ταχύτητας (διεθνές πρότυπο IEC EN 61591).
Για τον υπολογισμό της κατάλληλης απορρόφησης για την κουζίνα σας,
πολλαπλασιάστε τον όγκο της κουζίνας σας x 10.
π.χ.: για κουζίνα 3m πλάτος, 5m μήκος, 2,7m ύψος,
ο υπολογισμός είναι: (3 x 5 x 2,70) x 10 = 405
Συνεπώς, απορροφητήρας με απορρόφηση 400m³/hr ή μεγαλύτερη, εγγυάται
αποτελεσματικό εξαερισμό της κουζίνας σας. Αν όμως, μαγειρεύονται συχνά ψάρια,
τηγανητά, ψητά κρέατα ή άλλα πιάτα που παράγουν σημαντικό ατμό, λίπη και
μυρωδιές, συνιστάται η επιλογή απορροφητήρα με υψηλότερη απορρόφηση.